Zwolle

 1. Wat typeert jullie samenwerking?

  Sinds december 2019 werken we vanuit een collectief netwerk van pro vso scholen en zijn we in verbinding met alle ketenpartners. Hierdoor kunnen we kennis bundelen en delen. Hebben we overzicht over de vele initiatieven in de regio en landelijke. En creëren we nieuwe kansen en structurele veranderingen om de arbeidstoeleiding van de pro vso jongeren te verbeteren.  We hebben een heel actief netwerk dat bestaat uit een stuurgroep, klankbordgroep en verschillende werkgroepen die allemaal vanuit hun eigen expertise inzetten op de verschillende thema’s.

 2. Waar zijn jullie trots op?

  Hoe we in korte tijd en stevig netwerk hebben neergezet! Vanuit dit netwerk werken we nauw onderling samen, maar ook met alle ketenpartners in de regio. De lijnen zijn kort en vanuit het collectief zijn mooie kansen en concrete verbeteringen ontstaan. Altijd met als doel structurele verandering voor onze doelgroep. We worden gehoord en de doelgroep staat in onze regio stevig op de kaart. Daarnaast zijn we als pioniers een voorbeeldregio.

 3. Wat heeft inhoudelijk het meeste jullie aandacht?

  • Creëren van functies binnen zorg en welzijn via Brugbanen.
  • Het Inclusiepact dat we uitvoeren voor VWS in samenwerking met de HCA (arbeidsmarktregio) en waar we inzetten op:
   • Verbeteren van de communicatie en zichtbaarheid over de pro vso doelgroep en arbeidstoeleiding van deze jongeren.
   • Het creëren van duurzame banen binnen 3 kansrijke sectoren (techniek, vrijetijdseconomie en zorg en welzijn)
  • Samenwerking met RMC, arbeidsmarktregio en MBO’s voor de brede kwetsbare groep jongeren in de regio.
  • Structureel inrichten en verbeteren van de nazorg door bijvoorbeeld de inzet van de functie van doorleer- doorwerkcoach.
  • In het actieteam jeugd en werk in regio meedenken om ervoor te zorgen dat er geen enkele jongere uit beeld raakt en thuis komt te zitten.

Zwolle

Contactgegevens

Coördinator
Jojanne Lageveen
E-mailadres
j.lageveen@ooz.nl
Telefoon
06 390 815 87

Netwerk partners

Deelnemende scholen in deze regio