Vernieuwd SBB Praktijkloket

08-11-2021

Paspoort naar de arbeidsmarkt

Om scholen beter van dienst te zijn, is het SBB Praktijkloket vernieuwd. Via dit online praktijkloket vraagt u praktijkverklaringen voor uw leerlingen aan.

Door het ondertekenen van de praktijkverklaring geeft een erkend leerbedrijf aan dat de leerling de werkprocessen voldoende beheerst. De leerling kan met zijn praktijkverklaring aan anderen laten zien wat zijn mogelijkheden zijn. Als paspoort naar de arbeidsmarkt, erkennen brancheorganisaties de verklaringen als een bewijs van vakbekwaamheid.  

De aanpak van de praktijkverklaring is gebaseerd op de systematiek van het werkend leren uit het mbo, een systeem dat al bijna een eeuw in de onderwijswetgeving is verankerd.

Wilt u meer weten over de praktijkverklaring of hoe u dit toepast op uw school? Hiervoor kunt u terecht bij de adviseur doelgroepen van SBB in uw regio.

Voor meer informatie klik hier. Of neem contact op met de Servicedesk van SBB via telefoonnummer 088 338 00 00 of per mail info@s-bb.nl. Zij brengen u in contact met de adviseur doelgroepen in uw regio.