Routekaart banenafspraak

24-05-2024
Routekaart banenafspraak helpt bij realiseren extra banen

Een beter perspectief op een reguliere baan voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is het doel van de banenafspraak. Om schoolorganisaties in het primair onderwijs te informeren, inspireren en wegwijs te maken in alle informatie die nodig is om invulling te geven aan de banenafspraak is de Routekaart banenafspraak primair onderwijs ontwikkeld. 

Bekijk de routekaart

Wil jij invulling geven aan de banenafspraak maar weet je niet hoe je moet beginnen? Deze routekaart helpt je op weg. De informatie in de routekaart is geformuleerd op basis van informatie over de banenafspraak, expertise van diverse organisaties en ervaringsverhalen. Een praktisch hulpmiddel en naslagwerk om aan de slag te gaan met de invulling van de banenafspraak. We sluiten deze routekaart af met tips, een overzicht van alle genoemde verwijzingen naar alle websites en een handige checklist.

Het primair onderwijs verbindt zich graag aan het doel van de banenafspraak: de sector heeft een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid én het gaat deels over de leerlingen uit de sector (bijvoorbeeld van het voortgezet speciaal onderwijs) die hiermee een plek op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

Kijk voor meer informatie op de themapagina Banenafspraak. De routekaart is een uitgave van de PO-Raad en Vervangingsfonds/Participatiefonds en is tot stand gekomen met medewerking en raadpleging van De Normaalste Zaak.